Categorieën

Ik deel hoe ik ben gestopt met roken. Ik heb berekend hoeveel geld ik heb kunnen besparen

Veel mensen die aan deze slechte gewoonte lijden, willen stoppen met roken, maar slechts enkelen beslissen er echt over. Ik wil zeggen dat ik alleen maar betrekking heb op deze eenheden. Nu zal ik je vertellen hoe mijn man en ik dit voor elkaar hebben gekregen.

Ik ben lang geleden begonnen met roken

Mijn geschiedenis van een roker begon lang geleden - in 2003, toen ik voor het eerst naar de universiteit ging. Veel van dezelfde leeftijdsgroep, die bij mij in dezelfde groep waren, rookten, ik begon ze te herhalen en merkte niet eens hoe ik me begon te bemoeien met dit proces, de ene sigaret na de andere wilde roken. Na mezelf meerdere keren betrapt te hebben op het feit dat ik het eerste stel niet rustig kon zitten zonder een sigaret te roken, realiseerde ik me dat ze verslaafd was, maar het was te laat.

Een paar jaar geleden dacht ik eraan te stoppen met roken.

Vrij recent begon ik serieus na te denken over hoe te stoppen met roken. Eerlijk gezegd, voordat deze vraag niet zo serieus opkwam, maar tijdens het volgende geplande fysieke onderzoek, keek de therapeut naar me en vroeg me of ik slechte gewoonten heb. Toen ik antwoordde dat ik rookte, vertelde over de leeftijd en de omvang van mijn hobby, adviseerde de arts me om ermee te stoppen en zei dat als je in dezelfde geest blijft, zeer ernstige problemen met de druk heel snel zullen beginnen.

Natuurlijk was ik bang voor mijn eigen gezondheid en begon ik een effectief plan te bedenken om de gewoonte te verlaten, die de afgelopen 15 jaar een serieuze verslaving is geworden. Bovendien kwam er in ons gezin een periode dat het geld op begon te raken.

Ik begon mijn man over te halen samen te stoppen met roken

Ik vergat te zeggen dat ik niet alleen in de familie rookte, maar ook mijn man. Toen het geld op was, nodigde ik hem uit om met een slechte gewoonte te stoppen. Hij, een roker met veel ervaring, was nogal sceptisch over mijn idee, maar stemde in met de uitvoering ervan onmiddellijk nadat ik hem een ​​voorbeeld van een eenvoudige berekening gaf, waarvan het resultaat aangaf dat we slechts ongeveer zesduizend roebel per maand uitgeven op sigaretten.

Ons eerste idee was een mislukking.

Het eerste wat we besloten te doen was om geleidelijk het aantal gerookte sigaretten per dag te verminderen. Dus hebben we onszelf als doel gesteld om niet de gebruikelijke 20-25 sigaretten per dag te roken, maar 15, volgende week - 13, dan - 10 enzovoort, totdat de waarde nul bereikt.

Eerlijk gezegd was deze techniek om nicotineverslaving te bestrijden een mislukking. Ik begreep volkomen dat ik in plaats van 13 sigaretten in de tweede week dezelfde 15 rookte en mijn hersenen ervan overtuigde geen aandacht te schenken aan bedrog. Het was nodig om iets anders te bedenken, omdat zelfs de scepticus Igor me steunde dat we onze doelen niet in zo'n tempo konden bereiken - we roken nog steeds, gewoon onszelf voor de gek houden met minder sigaretten (in feite was dit helemaal niet ).

Toen besloten we helemaal geen sigaretten te kopen

Toen we ons realiseerden dat ons eerste idee jammerlijk faalde, stelde ik voor dat mijn echtgenoot simpelweg helemaal geen sigaretten kocht, onder geen enkel voorwendsel.

Ik moet meteen zeggen dat de realisatie van dit idee heel moeilijk was, omdat alleen al de gedachte aan roken, die mijn hoofd leek te verlaten, me ziek maakte: het leek mij persoonlijk dat mijn lichaam een ​​catastrofale instorting ervoer, mijn hoofd begon wild pijn te doen en irritatie verscheen. Blijkbaar had de man dezelfde symptomen. We moesten een hele week in een zeer agressieve staat doorbrengen, maar we zijn nooit failliet gegaan. Hoe? Ik kan het me niet voorstellen!

Tijdens de implementatie van dit idee besefte ik dat bijna al ons dagelijkse leven draait om sigaretten.Ik miste vreselijk iets in mijn handen terwijl ik 's ochtends koffie dronk, ik voelde me ongemakkelijk achter het stuur en merkte ook op hoe mijn man letterlijk verloren was in het proces van praten met vrienden.

Meerdere keren was het ondraaglijk - Igor en ik begonnen sigaretten te "schieten", onszelf troostend door het feit dat we er geen geld aan uitgeven. Toen ik me op een gegeven moment realiseerde dat na één portie nicotine het nog erger werd om zonder te leven, drong het tot me door dat het tijd was om te eindigen met het "schieten".

Na 2,5 weken besefte ik dat ik persoonlijk al normaal leef zonder nicotine, mijn man deze periode kwam pas na 3 weken. Ik begon geleidelijk terug te stuiteren, begon adequaat te reageren op de wereld om me heen, en ook min of meer coherent te denken, niet te dromen van een sigaret. Wat het meest interessant is - na een maand begon het aroma van tabaksrook en een sigaretaanval me walging te veroorzaken, en geen open geroezemoes, zoals voorheen. Toen besefte ik dat ik niet langer verslaafd zou zijn als voorheen. Igor gaf toe dat hij een vergelijkbare toestand had, wat wees op succes in de strijd tegen verslaving - we vierden de overwinning op de vijand.

Ik realiseerde me het extra voordeel van stoppen met roken toen ik onze gezinsbesparingen berekende.

Op een mooie dag besloot ik het bedrag te berekenen dat mijn man en ik in deze twee jaar konden besparen, waarin we niet roken. Het bleek dat deze waarde ergens rond de 140 duizend roebel schommelt!

Toen ik dit bedrag naar mijn man riep, was hij zeer verrast, omdat het hem niet eens opviel hoeveel geld hij en ik aannamen om onze eigen gezondheid te schaden. Een sterke morele klap voor hem was het besef dat we in de loop van de jaren van roken iets minder dan een miljoen roebel aan sigaretten hebben uitgegeven. Grof gezegd, we hebben dit geld gewoon in de lucht laten zakken, maar we konden iets inzamelen en uitgeven dat de moeite waard was.

Ik realiseerde me de wereldwijde fout van het verleden en stelde voor dat mijn echtgenoot elke dag maar liefst 100 roebel spaarde in een apart spaarvarken. Dit bedrag is klein - samen zouden we het ons kunnen veroorloven om het meer dan 10 jaar dagelijks te besteden. Met het geld dat op deze manier is verzameld, hebben we besloten om iets te kopen waaraan we nooit geld zouden durven uitgeven, maar wat precies zal blijken te zijn, is nog onbekend - de tijd zal het leren!

Concluderend wil ik eraan toevoegen dat nicotineverslaving absoluut geen zin is, je kunt en moet er zelfs tegen vechten, meedogenloos en abrupt elk contact met sigaretten afbreken. Het is heel goed als er een persoon in de buurt is die klaar staat om je hierin te ondersteunen en aan één kant staat in de strijd tegen de vijand. Igor en ik zijn erin geslaagd om dit te doen - uit een strijd die de meeste rokers als ongelijk beschouwen, wonnen we drie weken later en hebben nu de mogelijkheid om te besparen op de realisatie van onze gemeenschappelijke droom.


1 opmerking
show:
nieuw
nieuw
populair
besproken
×
×
Weet je zeker dat je de reactie wilt verwijderen?
Verwijder
×
Reden voor klacht
avatar
Victoria Andreevna
Ja, deze hobby vereist echt veel geld
antwoord
0

bedrijf

Succesverhalen

uitrusting